For information and Rates call (602) 315-1426

6836 N 36th Street, Phoenix, Arizona 85018

“The Norman and Aimee Lykes house is the ultimate progression of Wright’s fascination with geometry, drawn entirely of circles, intersecting and interacting,” says Brent Lewis, director of design for Heritage. “In this way, it’s consistent with some of the other well-known projects completed by Wright in the 1950s, such as the spiraling Guggenheim Museum in New York and Dallas’s Kalita Humphreys Theater.

The 3200 square foot design is rather futuristic-looking, wrapping around and seemingly into the mountain itself. Even at the end of Wright’s life and career, he still adhered to his philosophy of organic architecture that blend with its surroundings.

“This circular home with rounded windows and walls, custom built in furniture, and a crescent shaped pool is perched on a mountain overlooking Phoenix with a 180 degree view from the living room.  Spectacular inside and out, yet noticeably calming,  its curves follow the mountain backdrop.” – Anne Stupp, Frank Lloyd Wright Foundation Board of Trustees

The Phoenix home is built into the side of the mountain, offering breathtaking views of the city. Wright designed the home specifically for the rocky, uneven site.

Located on more than 1.3 acres on the edge of the Phoenix Mountains Preserve, the three-bedroom, three-bathroom estate covers 3,200 square feet. Designed specifically to blend into the desert and constructed from concrete blocks resembling the surrounding boulders, the curvaceous structure looks just like a natural part of the landscape. Most of the home’s windows avoid direct sunlight, yet the interiors are filled with light and offer spectacular views of Palm Canyon.

The home’s master suite features a balcony offering views of the canyon and valley, while the second-story office offers up a 360-degree view of the surrounding area. According to its listing, the residence features Philippine mahogany handcrafted throughout and comes with mid-century modern furnishings included. It also a has garden terrace that includes a pool lined with mother-of-pearl.

An abundance of storage space can be found throughout the house, with the original built-ins lining the hallways and walls.

Adjacent to the circular kitchen and living room, there is a small television room, which was originally designed as a workspace. Next to the room is a narrow, spiral staircase leading up to an office.